lauantai 19. marraskuuta 2011

Kotoilua

Meillä oli viikko sitten vieraita täällä ensimmäistä kertaa kunnolla viettämässä iltaa.
Vieraat tulivat vähän porrastetusti ja ensimmäisten lähtiessä tuli toinen porukka paikalle.
Ensimmäisten kanssa söimme kunnon illallisen ja toisten kanssa joimme viiniä ja pelailimme
lautapelejä myöhään yöhön.


Santerikin on ollut tämän viikon lomalla ja olemme saaneet aika paljon
aikaiseksi kotona, kun ei mene kaikki energia töissä ollessa.
Kirjahyllyt laitoimme alakertaan jo itseasiassa muutama viikko sitten. Purimme ne
hakupaikassa, kuskasimme kotiin ja kasasimme uudestaan vähän hyllyjen paikkoja
omien tarpeidemme mukaan vaihdellen.


Alakerta alkaa muutenkin valmistua ja tavarat löytävät paikkansa
ihan itsestään. 


Emma on innostunut virkkaamaan ja virkkasi kissallemme hiiren.
Siitä tuli heti kissan lempilelu eikä siitä enää paljon ole jäljelläkään,
kun kissa pääsi kunnolla sen kimppuun.


Kissastamme vielä sen verran, että se tykkää viettää aikaa keittiön kaappien päällä.
Santeri aikoinaan suunnitteli keittiön siten, että yläkaapitkin ovat niin matalalla, että ilman tuolia
saa niistä otettua tavaroita. Kaappien päälle jäi aika paljon tilaa ja siellä säilytämme keittiötarvikkeita,
joita ei niin usein tule käytettyä. Ja kissakin siis siellä viihtyy. :)


"Kevyeksi" lauantai-illalliseksi söimme Santerin tekemiä lihapuikkoja
ja porkkana-peruna-laatikkoa.


Lihapuikkoja Santeri teki viime vappuna, kun menimme tutuille kylään ja
ne olivat menestys. Ohje on yksinkertainen (mutta erittäin maistuva):

-400 g jauhelihaa
-170 g pekonia hienonnettuna
-1 keltainen sipuli
-1 punasipuli
-4 valkosipulin kynttä
-2 tl ruokasoodaa
-suolaa ja mustapippuria
-1 ½ rkl oreganoa
-1 ½ rkl basilikaa
-½ dl vaahterasiirappia
-2 rkl rypsiöljyä

Raaka-aineet hienonnetaan, sekoitetaan keskenään ja laitetaan jääkaappiin
mielellään yöksi, mutta muutama tuntikin käy.
Paistinpannu kuumennetaan ihan kuumaksi, lisätään tilkka öljyä paistamista varten
ja kuumennetaan sekin kuumaksi.
Lihamössöstä muotoillaan puikuloita ja paistetaan noin 10 minuuttia 
(tai kunnes ovat kypsiä) koko ajan käännellen.
Nami!

Hauskaa viikonlopun jatkoa!

Emma & Santeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti